jswebdesign call

Webdesign Zeeland JS Webdesign

Binnendijk 2-118 4424NS Wemeldinge T: 0113-622169 | 06-24692411 

Maak uw keuze in het menu rechts.

K2 is een content construction kit die voor de eindgebruiker het aanmaken van nieuwe pagina's en bewerken van bestaande pagina's op de website eenvoudig maakt.

Doordat de layout van een pagina op de website, met of zonder afbeelding(en), door de categorie waar de pagina aan is toegevoegd wordt bepaald, kan zelfs de onervaren website beheerder nieuwe pagina's aanmaken en bestaande pagina's bewerken.
Bovendien is het scherm voor aanmaak of beheer van een pagina "opgedeeld" in tabs, waardoor het voor de gebruiker eenvoudiger wordt om pagina's te bewerken en aan te maken.

Categorie layout
De categorie waar de webpagina aan is toegevoegd, bepaald de manier waarop de pagina voor de bezoeker wordt weergegeven.
Wanneer er een goede indeling is aangemaakt  voor een categorie, dan kan deze worden gebruikt voor meerdere categorieen.

Indien er wijzigingen aan de aangemaakte categorielayout zijn aangebracht, worden deze bij alle categorieen die deze categorielayout overnemen ook doorgevoerd.
Hierdoor kan bijvoorbeeld voor een bepaald onderwerp van de website 1 layout worden gecreeerd en deze kunnen dan door alle subcategorieen worden gebruikt die bij deze hoofdcategorie horen.

Bijna alle onderdelen van de layout van een pagina kunnen hiermee worden gemanipuleerd. Wanneer bijvoorbeeld een blogpagina van een categorie wordt gemaakt in het menu, bepaalt de categorieinstelling hoe deze blogpagina wordt ingedeeld. Bijvoorbeeld 1 item volledig en vervolgens 4 items in 2 kolommen daaronder.
De gebruikte afbeelding(en) in de pagina worden dynamisch kleiner gemaakt aan de hand van de instellingen die de categorie heeft meegekregen.
Dus in een blogweergave kan bijvoorbeeld de afbeelding van het hoofditem bovenaan de blogpagina 350px breed worden  weergegeven en de 4 pagina's eronder de afbeeldingen in een formaat van 250 px breed.


 

 

Overzicht van K2 begrippen en een korte uitleg van wat ze doen-betekenen

Categorie
Een categorie bevat de webpagina's en de instellingen van de layout van de items (pagina's) die onder deze zijn aangemaakt.


Item

Een item is een webpagina die is aangemaakt onder een categorie (zie hierboven)
Een item bevat de volgende mogelijke onderdelen:

 • Een introtekst (tabblad Inhoud)
 • een volledige tekst (tabblad Inhoud)
 • Een hoofdafbeelding (tabblad Afbeelding)
 • Een Afbeeldingengalerij (Tabblad Afbeeldingen galerij - optioneel)
 • Media ( tabblad Media - optioneel)
 • Extra velden ( Tabblad Extra velden - optioneel)
  Extra velden voor de pagina's van de categorie kunnen worden aangemaakt voor het weergeven van gestructureerde informatie)
 • Bijlagen (tabblad Bijlagen)
  Aan een webpagina kunnen hiermee downloadbare bestanden worden toegevoegd en gekoppeld, zodat de bezoeker extra informatie in bijvoorbeeld een pdf document kan downloaden)

Speciale items
Aan items (pagina's) kan de eigenschap speciaal worden toegevoegd, waarmee deze eventueel apart kunnen worden weergegeven met de categorieinstellingen of menuknopinstellingen.

Tags
Labels die aan een pagina kunnen worden meegegeven. Hiermee kunnen pagina's die ondanks dat ze niet bij dezelfde gestructureerde categorieindeling horen, met behulp van deze tags aan elkaar worden gekoppeld en voor de bezoeker met behulp van die Tag in een aparte indeling worden gepresenteerd. Bovendien kunnen de tags in een zogenaamde tagcloud zichtbaar worden gemaakt aan de bezoekerszijde van de website.

Reacties
Indien geactiveerd in het systeem kunnen bezoekers op items reageren. 
Deze reacties kunnen onder het bewuste item worden gepubliceerd.
Hier kan door de beheerder redactie op worden gepleegd. 

Extra velden  - Extra velden groepen
In K2 kunnen extra veldengroepen en extra velden worden gemaakt.
De Extra veldengroep bevat de extra velden en de Extra veldengroep kan worden gekoppeld aan een Categorie.
Hiermee krijgen alle items die bij deze categorie horen, deze extra velden beschikbaar.
Voor meer uitleg zie het onderwerp extra velden.

Mediabeheer
Met behulp van de knop Mediabeheer die in de snelkoppelingen in het K2 administratiescherm aanwezig is en in de menubalk van K2, kunnen de gebruikte afbeeldingen die op de website aanwezig zijn worden beheerd en nieuwe afbeeldingen worden toegevoegd. Het is mogelijk om meerdere afbeeldingen tegelijk naar een map in het mediabeheersysteem te uploaden vanaf een computer of schijf/stick.

 

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u een beschrijving voor het aanmaken van een nieuw item (pagina) in K2

Inloggen - naar het scherm nieuw item

Uitleg itemscherm bovenste deel links

Uitleg tabbladen
Inhoud
Afbeelding
Afbeeldinggalerij
Media
Extra velden
Bijlagen

frde

Nieuw

Marketing

marketing

Veel van onze klanten gebruiken hun website voor marketing van hun bedrijf of organisatie met bijvoorbeeld een nieuwsbrief applicatie, of gebruiken deze om naast de website ook hun intranet te beheren.

 

Cloudoplossingen

cloud

Cloudoplossingen voor het on-line beschikbaar maken van informatie, documenten, contacten en relatie-informatie van uw bedrijf of organisatie.

Het on-line beheren van (grote) documenten en meer met een ®Joomla 3 cms website.

Component ontwerp

ontwerp

JS Webdesign ontwikkelt componenten en templates voor ®Joomla 3 cms websites, waar een groot deel van het internet op draait.

Direct bestellen JSW CRM, JSW Event

 

Website ontwerp en beheer

website

Het gehele traject van idee, plan, webdesign tot oplevering en beheer van uw website en andere toepassingen kunnen we in-house verzorgen.

Hosting

hosting

We adviseren u om de beste hostingoplossing te vinden voor uw project.

Webshop

shop

Ook voor het ontwerpen en bouwen van een webshop kunt u bij JS Webdesign prima terecht.

Nieuwsbrief

nieuwsbrief